Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Ανάποδη μηλόπιτα για απαιτητικούς

Σας δίνω αυτή τη συνταγή, δικής μου έμπνευσης, με κίνδυνο να σας την εξαφανίσουν και οι μη-διαιτούντες, των οποίων η μύτη θα βρεθεί στην ακτίνα εκπομπής της!!!

Υλικά:
  • για τη γέμιση:
  1. μήλα κόκκινα
  2. 250 γραμμάρια κόκκινο φραγκοστάφυλο (το βρηκα κατεψυγμένο σε αλυσίδα γνωστών σουπερ μαρκετ)
  3. 5 κουταλιες της σούπας στέβια
  4. κανέλα
  5. 25 γραμμάρια μαργαρίνη


  • για τη ζύμη
  1. 80 γραμμάρια νιφάδες βρώμης, αλεσμένες στο μούλτι μέχρι να γίνουν αλεύρι
  2. 1 κουταλάκι γλυκού baking powder
  3. 1 κεσεδάκι (200 γραμμάρια) στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλα λιπαρά (2%)
  4. 3 αυγά
  5. 5 κουταλιές της σούπας στέβια
  6. 25 γραμμάρια μαργαρίνη.
  7. λίγο γάλα
  8. βανίλια


Προετοιμασία:
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε φέτες. Τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγανι με νερό, κανέλα, 1 κουταλιά στέβια  να μαλακώσουν. Φροντίζουμε να μείνουν μέχρι να πιουν όλα τα υγρά!
  • Σε ένα άλλο κατσαρολάκι, βάζουμε το φραγκοστάφυλο με 3 κουταλιές στέβια και νερό, να βράσει και αφήνουμε να γίνει σα μαρμελάδα.
  • Χτυπάμε σε μπωλ τα αυγά, το γιαούρτι, 5 κουταλιές στέβια, 25 γραμμάρια μαργαρίνη (Σε θερμοκρασία δωματίου) και τη βρώμη με το baking powder και τη βανίλια. Αραιώνουμε με το γάλα, μέχρι να έχει λίγο πιο πυκνή υφή απο ότι αυτή η ζύμη για το κέικ.
  • Βουτυρώνουμε (με τη μαργαρίνη της γέμισης) ένα ταψί, δίνοντας έμφαση στη βάση του και στρώνουμε τα μήλα.
  • Απο πάνω συμπληρώνουμε τα κενά με τη μαρμελάδα φραγκοστάφυλλο.
  • Ρίχνουμε κανέλα κατα βούληση
  • Καλύπτουμε τα φρούτα με τη ζύμη.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 για περίππου 30 λεπτά.
  • Αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε μία πιατέλα... και καλή όρεξη!

Μερίδες 8 - θερμίδες ανά μεριδα 150

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου