Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Ψαρόσουπα βελουτέ

Υλικά για 3 μερίδες:
  1. 450 γραμμάρια πέρκα φιλέτο.
  2. Μισό κιλό πατάτες καθαρισμένες
  3. 3-4 μικρά καρότα
  4. 100 γραμμάρια ρύζι για σούπα
  5. λίγο σέλινο.
Προετοιμασία:
  • Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και τα καρότα σε φέτες.
  • Βάζουμε σε μία χύτρα ταχύτητας το ψάρι κομένο σε 3 μερίδες, τις πατάτες και τα καρότα και ψιλοκομένο το σέλινο. Γεμίζουμε με νερό μέχρι να σκεπαστούν. και βράζουμε για 20 με 30 λεπτά (μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες).
  • Ανοίγουμε την χύτρα και αφαιρούμε το ψάρι σε ένα πιάτο και τις πατάτες και τα καρότα τα χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να λιώσουν.
  • Στο νερό που έχει μείνει προσθέτουμε αλάτι (αν επιθυμούμε) και το ρύζι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. 
  • Οταν έχει βράσει το ρύζι, ρίχνουμε μέσα το χυλό απο τις πατάτες και το ψάρι.
  • Σερβίρουμε.... και καλή σας όρεξη!
Θερμίδες ανά μερίδα: 380

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου