Υλικά:
- 5 μπουτάκια κοτόπουλου με την πέτσα
- 1 αυγό
- 15ml γάλα (όσο δηλαδή τα γαλατάκια εβαπορέ για τον καφέ)
- 40 γραμμάρια νιφάδες βρώμης.
- Χτυπάμε στο μούλτι τις νιφάδες μέχρι να γίνουν σκόνη- σαν αλεύρι.
- Χτυπάμε το αυγό με το γάλα.
- Βουτάμε καλά ένα ένα τα μπουτάκια στο αυγό, τα στραγγίζουμε και μετά τα κυλάμε μέσα στο αλεύρι της βρώμης πιέζοντας τα ελαφρά για να κολήσει.
- Τοποθετούμε τα μπουτάκια σε ταψάκι και ψήνουμε για μισή ώρα στους 240 βαθμούς στο φούρνο (εμένα δεν έχει αέρα!). Μετά ανάβουμε το γκρίλ και τα ψήνουμε εκεί απο 3-5 λεπτά για κάθε πλευρά ώστε να γίνουν τραγανά.
Σημ. Είναι προφανές ότι η θερμιδική αξία θα πέσει κατακόρυφα με την αφαίρεση της πέτσας. Απλά απολαμβάνω μερικές φορές κάποιες μικρές αμαρτίες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου