Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Παγωτό... γιαούρτι με γεύση βανίλια.

Έχει την τιμητική του τελευταία, και πρόσφατα το δοκίμασα σε κεντρικό κατάστημα της πόλης μου! Εγώ... που μισούσα θανάσιμα το γιαούρτι έγινα σε κλάσματα δευτερολέπτου φανατική οπαδός του! Οικονομικά τα πράγματα όμως... δεν είναι για να αγοράζουμε έτοιμο καθε μέρα, άφηστε, που αν το φτιάξουμε σπίτι, ξέρουμε επακριβώς τα περιεχομενα του και βέβαια την ενεργειακή/θερμιδική του αξία.
Η συνταγή που ακολουθεί είναι η πρώτη που έφτιαξα και εξαφανίστηκε σε κλασματα δευτερολέπτου.

Υλικά για 2 μερίδες:
  1. 200 γραμμαρια στραγγιστό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών (2%)
  2. 40 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
  3. 2 με 3 σταγόνες από έλαιο/εκχύλισμα βανίλιας
Προετοιμασία:
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει ομογενές το μίγμα.
  • Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 45 λεπτά.
  • Ανακατεύουμε
  • Κατάψυξη για 45 λεπτά
  • Ανακατεύουμε... και επαναλαμβάνουμε μέχρι το μίγμα να πάρει την υφή παγωτού! (2-3 ώρες)
Πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να "παγώσει" υπερβολικά και να γίνει πέτρα, καθώς δεν έχει πολλα λιπαρά και ζάχαρη που θα το εμπόδιζαν. Αρα.. καταναλώνουμε άμεσσα. Αν υπάρχει παγωτομηχανή απλά τοποθετούμε το μίγμα στη μηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες για παραγωγή παγωτου.


Σερβίρεται με μία κουταλιά της σούπας σιρόπι φραγκοστάφυλλο.

Θερμίδες ανά μερίδα χωρίς το σιρόπι: 150

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου