Υλικά:
225 γραμ. τυρί κότατζ
3 αυγά (μέτριου μεγέθους)
750γραμ. σπανάκι (είτε κατεψυγμένο είτε φρέσκο)
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμυδάκι ξερό
μισό ματσάκι άνηθο
1κ.σ. baking powder
αλάτι - πιπέρι
Προετοιμασία:
Αχνίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι (χωρίς λάδι) το σπανάκι, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τον άνηθο, αλατίζουμε και περιμένουμε ανακατεύοντας να πιει (το σπανάκι κυρίως) τα υγρά του.
Χτυπάμε τα αυγά με αυγοδάρτη προσθέτωντας αργά αργά το baking powder.
Σε ενα πυρέξ αδειάζουμε το κότατζ και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι (προαιρετικά). Ρίχνουμε μέσα το σπανάκι και ανακατέυουμε να έχουμε ομοιόμορφο μίγμα. Ακολούθως ρίχνουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινήσει το αυγό.
Σερβίρει 3 άτομα
Ανα μερίδα: Θερμίδες 220
225 γραμ. τυρί κότατζ
3 αυγά (μέτριου μεγέθους)
750γραμ. σπανάκι (είτε κατεψυγμένο είτε φρέσκο)
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμυδάκι ξερό
μισό ματσάκι άνηθο
1κ.σ. baking powder
αλάτι - πιπέρι
Προετοιμασία:
Αχνίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι (χωρίς λάδι) το σπανάκι, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τον άνηθο, αλατίζουμε και περιμένουμε ανακατεύοντας να πιει (το σπανάκι κυρίως) τα υγρά του.
Χτυπάμε τα αυγά με αυγοδάρτη προσθέτωντας αργά αργά το baking powder.
Σε ενα πυρέξ αδειάζουμε το κότατζ και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι (προαιρετικά). Ρίχνουμε μέσα το σπανάκι και ανακατέυουμε να έχουμε ομοιόμορφο μίγμα. Ακολούθως ρίχνουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινήσει το αυγό.
Σερβίρει 3 άτομα
Ανα μερίδα: Θερμίδες 220
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου