Υλικά για 4 μπιφτέκια:
- 300 γραμμάρια φιλέτο γαλοπούλας άπαχο
- 1 αυγό
- 1 ντομάτα
- 1 κρεμμύδι
- 5 κουταλιές του γλυκού νιφάδες βρώμης
- (προαιρετικά έναν κύβο κότας)
- Ψιλοκόβουμε το φιλέτο σε κυβάκια
- Ομοίως τη ντομάτα και το κρεμμύδι
- Τα ρίχνουμε μαζί με το αυγό και τον κύβο στο μίξερ και χτυπάμε να γίνει χυλός
- Προσθέτουμε το κουάκερ (νιφάδες βρώμης) και αφήνουμε 5-10 λεπτά να πιει τα πολλα υγρα.
- Τα μπιφτέκια δεν πλάθονται σαν τα κανονικά γιατι το μίγμα είανι σχετικά υγρό. Οπότε απλά το χωρίζουμε στα 4, το πλαθουμε στοιχειωδώς και το ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι που είναι σε μέτρια φωτιά.
- Με μία σπάτουλα το πιέζουμε ώστε να έχει το πάχος του κλασσικού burger.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα. Όταν δούμε ότι το μπιφτέκι μας έχει πάρει χρώμα απο την κάτω μεριά, το γυρίζουμε και απο την άλλη.
Θερμίδες ανά μπιφτέκι: 160 / ανά μερίδα 320
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου